آیا واقعاً بورس از تورم جا مانده است؟

بازده

پیش بینی بورس
تاریخ ۳ اسفند ۱۴۰۱

شاخص کل و شاخص هم‌وزن پس از تحمل چهار هفته متوالی کاهش، در هفته نخست اسفندماه افزایش یافتند. شاخص‌های کل و هم‌وزن که طی هفته‌های اول تا چهارم بهمن ماه، هر یک 10 درصد ریزش داشتند، در هفته اول اسفند ماه به ترتیب ۸.۶ درصد و ۶ درصد ارتقا یافتند.


آیا واقعا بورس از تورم جامانده است؟

بورس تهران بعد از انتشار خبر راه‌اندازی بازار مبادله‌ی ارز و طلا، سبزپوش شد و بیشترین ورود پول طی چند ماه اخیر را به ثبت رساند و بسیاری از شرکت‌ها تا صف خرید نیز پیش رفتند. حذف دلار ۲۸۵۰۰ تومانی و افزایش آن، به سود شرکت‌های صادرکننده و عمدتاً صنایع بزرگ خواهد بود. در این‌خصوص به طور خاص می‌توان به گروه‌های فلزات اساسی، پتروشیمی، پالایشی، معدنی و هلدینگ‌هایی که در این گروه‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند اشاره کرد.
به عقیده کارشناسان از نظر مولفه‌های تورمی بازار سرمایه نسبت به سایر بازار‌های موازی، به شدت جاماندگی دارد؛ اما این را باید در نظر داشت که رشد بورس از سال ۹۷ آغاز و تا اواسط ۹۹ ادامه داشت که در نتیجه آن شاخص بورس از ۶۴ هزار واحد به بیش از ۲ میلیون واحد دست یافت. حتی با وجود ریزش شدید سال ۹۹ هم‌چنان بسیاری از سهم‌ها رشد ده برابری را تجربه کرده‌اند. بنابراین به صراحت نمی‌توان گفت بورس حباب منفی بسیاری دارد.


رشد اصلی بازار سرمایه آغاز شده است؟

از ابتدای اسفندماه شاخص کل بورس هم‌گام با رشد دلار، اصلاح یک ماهه خود را تنها در سه روز جبران نمود. اما طبق چارت تکنیکالی، شاخص بورس در باکس قرمز رنگ قرار دارد؛ به این معنی که مثبت‌های کنونی فرصت فروش مناسب در قیمت‌های بالا را برای سهام‌داران فراهم کرده است. خرید سهام در صف خرید ریسک بالایی را به همراه دارد.

محتمل ترین سناریویی که برای شاخص وجود دارد اصلاح تا محدوده‌های ۱/۳۰۰ واحدی است. تنها در صورتی این تحلیل با شکست مواجه می‌ شود که با حجم معاملات مناسبی از سقف کانال در محدوده ۱/۷۰۰ بگذرد.

چارت تکنیکال بورس