روند بازار بورس در روزهای آتی چگونه خواهد بود؟

بازده

تحلیل بورس

تاریخ ۱۷ دی ۱۴۰۱
بازار سرمایه در پاییز ۱۴۰۱ نوسان قابل توجهی داشت و شاخص کل از عدد ۱ میلیون و ۳۲۸ هزار واحد در ابتدای مهر ماه روند نزولی داشت و در روزهای ابتدایی آبان ماه ۱۴۰۱ تا محدوده ۱ میلیون و ۲۴۰ هزار واحد سقوط کرد. افزایش نرخ ارز باعث شد تا شاخص در انتهای پاییز تا محدوده ۱/۵۰۰ افزایش یابد.


کدام گروه‌ها برای سرمایه‌گذاری در بورس مناسب اند؟

نزدیک شدن نرخ ارز نیما به نرخ ارز بازار آزاد محرکی قوی برای صعود بازار سرمایه بود و سرمایه‌گذاران را ترغیب به سرمایه‌گذاری در این بازار کرد. از جمله عوامل موثر دیگر می‌توان به انتظارات تورمی و عقب‌ماندگی بورس از سایر بازارهای موازی اشاره نمود.

سید جواد درواری از فعالین بازار سرمایه در رابطه با آینده بازار عنوان کرد: از منظر بنیادی و باتوجه به افزایش نرخ ارز در ماه‌های اخیر و عقب‌ماندگی بازار سرمایه نسبت به دلار انتظار افزایش قیمت سهام در میان‌مدت و بلندمدت را خواهیم داشت. همچنین عامل موثر دیگر افزایش نرخ سود بانکی می‌باشد که می‌تواند اثر منفی بر بازار سرمایه داشته باشد ولی این تاثیرات بر بازار با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور به صورت موقتی پیش‌بینی می‌شود.

به نظر می‌رسد در این روند صعودی با توجه به اخبار در حوزه صنعت خودرو، گروه خودرو و قطعه‌سازی، فلزات اساسی، مواد دارویی، محصولات غذایی و فرآورده‌های نفتی و برخی از شرکت‌های پتروشیمی بتوانند رشد بیشتری را نسبت به بقیه گروه‌ها تجربه کنند.


چارت تکنیکال شاخص بورس صعودی است یا نزولی؟
از منظر تکنیکال، شاخص کل پس از شکست محدوده مقاومتی ۱/۵۵۰ - ۱/۶۰۰ واحد مجدداً به سمت این محدوده بازگشته و این بار انتظار ایفای نقش حمایتی را از این محدوده خواهیم داشت. در صورت تثبیت شاخص بالای این محدوده و حرکت به سمت سقف ایجاد شده در محدوده ۱/۶۵۰ واحد، شاخص قابلیت رسیدن به محدوده مقاومتی ۱/۷۰۰ – ۱/۷۲۵ واحد را خواهد داشت.

به عنوان سناریو دوم، در صورت شکسته شدن محدوده حمایتی ۱/۵۵۰ - ۱/۶۰۰ واحد به سمت پایین و تثبیت شاخص زیر آن، انتظار حرکت به سمت محدوده حمایتی ۱/۵۰۰ - ۱/۴۹۰ واحد به عنوان حمایت کوتاه مدت و محدوده حمایتی ۱/۳۸۰ - ۱/۴۰۰ واحد به عنوان حمایت بلندمدت را خواهیم داشت.

چارت تکنیکال

منبع 
اسمارت بورس
فردای اقتصاد