تاریخ تحریر : 20 تیر 1401
این روزها بورس تهران حال و روز خوبی ندارد و چند هفتهای است که روزهای سبز آن به پایان رسیده و اکثر نمادها افت نسبی را تجربه کردهاند. فعلا محرک قوی برای صعود در بازار به چشم نمیخورد ؛ حال باید دید خبرهای مثبتی منتشر میشود تا بازار را از رکود نجات دهد یا خیر.
برجام چه تاثیری بر بازار بورس دارد؟
موضوع مهمی که بازار سرمایه در انتظار نهایی شدن نتیجه آن است برجام میباشد. با لغو تحریمها، درآمدهای نفتی افزایش مییابد؛ دولت نیز میتواند هزینههای خود را از این طریق تأمین کند. در نتیجه بخشی از کسری بودجه دولت از این راه تأمین میشود و دیگر نیازی به خلق پول و انتشار اوراق جهت تأمین کسری نخواهد بود که تاثیر بسیار مثبتی بر بازار بورس خواهد گذاشت.
بعد از توافقات هسته ای در بازار سرمایه صنایعی که اصطلاحا ریالی اند مانند صنایع بانکی ، خودرویی و غذایی بیشتر مورد توجه خواهند بود و صنایعی که از توافق اثر منفی میپذیرند مانند صنایع دلاری با اقبال کمتری مواجه خواهند شد. از سوی دیگر، به نتیجه نرسیدن مذاکرات میتواند منجر به بی ثباتی در اقتصاد ، رشد نقدینگی ، افزایش نرخ بهره و کسری شدید بودجه دولت شود. این دو سناریو پیش روی بازار سرمایه است و تحلیل دقیق این سناریوها نیازمند آشکار شدن مفروضاتی است که در گذر زمان نتایج آن مشخص خواهد شد.
دلار نیمایی به 26 هزار تومان رسید
از دیگر خبرهای مهمی که در روزهای گذشته شنیده شد ، پیشبینی فروش شرکتهای صادراتی با نرخهای بالاتر از میانگین نرخ دلار نیمایی بود. به گزارش بورسان دلار نیما روز گذشته توانست پس از مدتها به بالای ۲۶ هزار تومان برسد تا فاصله با بازار را به حداقل برساند که این موضوع سیگنال مثبتی به بازار سرمایه خواهد داد. در روزهای آتی انتشار صورت مالی های شرکت ها در فصل بهار میتواند به بازار جهت دهد؛ اما در شرایط فعلی به نظر میرسد خریداران در انتظار خریدهایی با قیمت های پایینتر هستند. پیشنهاد میشود تا زمانی که موقعیت مناسبی برای ورود به بازار مشخص نشده است ، استراتژی نقد بودن یا سرمایهگذاری در صندوقهای درآمد ثابت را پیش بگیرید.
شاخص به مسیر صعودی باز میگردد؟
بعد از اصلاح بورس در کانال 1/600 اکنون این احتمال وجود دارد که در هفته آینده بورس تهران مجددا به صورت کوتاه مدت بتواند روزهای سبز را پیش رو داشته باشد. در صورتی که شاخص کل با ورود به منطقه حمایتی مشخص شده در تصویر زیر ، این منطقه را حفظ نماید، باید منتظر رسیدن آن به سقف قبلی در کانال 1/600 واحد باشیم ؛ این یعنی اکثر نمادهایی که تاثیر بیشتری از شاخص کل میپذیرند، میتوانند رشد خوبی را تجربه نمایند.
در شرایط فعلی ارزش معاملات بورس به شدت نسبت به اوایل سال کاهش یافته است که این موضوع نشان میدهد بازار سرمایه دیگر جذابیتی برای سرمایهگذاری ندارد. بورس نیازمند محرک اقتصادی است که آن را احیا کند؛ اگر بازار سرمایه احیا نشود، واکنش مثبتی به مذاکرات و افزایش قیمت دلار نشان نمیدهد و روند فرسایشی و منفی در بازار سهام ادامه خواهد داشت.
منابع
همفکران
اقتصادآنلاین