تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۲
بازار مسکن در واکنش به ریزش قیمت ارز دچار رکود شد و انتظارات تورمی که بعضاً از سوی برخی فعالان بازار ملک القا میشد را به چالش کشید. آنطور که واسطههای ملکی میگویند با توجه به ماهیت دیرپذیری بازار مسکن، کنشگران این بازار مدتی در انتظار نتایج تاثیر بازارهای موازی میمانند و در صورت ایجاد ثبات در اقتصاد کلان و بخصوص بازار ارز، رکود بازار مسکن برای سال ۱۴۰۲ رخ خواهد داد.
ابهام در وضعیت بازار مسکن سال گذشته
متوسط قیمت مسکن شهر تهران از ابتدای سال ۱۴۰۱ روندی صعودی را پیمود و در تیرماه میانگین هر متر مربع واحد مسکونی، وارد کانال ۴۰ میلیون تومانی شد. این روند تا آذرماه هم صعودی بود و به ۴۸ میلیون تومان رسیده بود؛ با این حال پس از گزارش آذرماه، گزارش تازهای در این زمینه از سوی بانک مرکزی منتشر نشده است. این فرآیند در تحلیل از سوی سرمایهگذاران و سرمایهپذیران خلل ایجاد میکند.
پیشبینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۲
پیمان مولوی، کارشناس بازارهای مالی در رابطه با پیش بینی بازار مسکن در سال آینده گفت: بازده مسکن از انتهای آذر ۱۴۰۱ تا انتهای خرداد ۱۴۰۲ به صورت نقطهای حداقل ۳۰ درصد خواهد بود و از متری ۶۲ میلیون تومان عبور خواهد کرد. نرخ بهره حقیقی در حال حاضر نزدیک به منفی ۲۰ درصد است؛ تا زمانی که نرخ بهره حقیقی در اقتصاد ایران منفی باشد، رشد بازار مسکن یا دوره رونق این بازار ادامه دارد. رشد قیمت در بازار مسکن از تورم سال ۱۴۰۲ که چشماندازی بالاتر از ۵۰ درصد دارد، در کل کشور پیشی خواهد گرفت.
در چنین شرایطی اما انتظار میرود با آغاز دوباره مذاکرات برجامی و همچنین توافق با عربستان باری دیگر بازار مسکن به سمت رکود حرکت کرده و در سال آینده هم این فضا ادامهدار شود. علاوهبراین برخی دیگر کارشناسان میگویند با توجه به گرانی در این حوزه و همچنین چشمانداز افزایشی تورم و تاثیر آن بر مواردی مانند قیمت مصالح ساختمانی، بازار مسکن از حدود اردیبهشتماه در دوره رکود خود فرو خواهد رفت.