تاریخ ۶ اسفند ۱۴۰۱
طی یک هفتهی گذشته قیمت دلار با رشد حدود ۴ هزار و ۵۰۰ تومانی، تا سطح ۵۲ هزار تومان پیشروی کرد؛این درحالی بود که در روز جمعه با توجه به تعطیلی بازار قیمت تا ۵۵ هزار تومان نیز افزایش یافت. افزایش انتظارات تورمی به سبب شرایط اقتصادی کشور سبب شده تا شاهد افزایش شدید تب تقاضا در بازار ارز باشیم. اما مسئله اینجاست که این افزایش قیمت تا کجا ادامه خواهد داشت؟
مرکز مبادله ارز و طلا به کاهش قیمت دلار کمک میکند؟
پس از نوسان اخیر قیمت دلار و عبور آن از مرز ۵۰ هزار تومانی بانک مرکزی اعلام کرد مرکز مبادله ارز و طلا ایران به طور رسمی کار خود را آغاز میکند. قرار است بانک مرکزی از موضع ناظر به مداخلهگر فعال تبدیل شود و با هرگونه خرید و فروش ارز و طلا خارج از مرکز مبادله ارز و طلا یا بانکهای عامل و صرافیهای مجاز برخورد شود. تاریخ ثابت کرده که نابسامانیهای بازار ارز با دستور و بگیر و ببند، کنترل نمیشود و نیازمند اقدامات عملی جدی در اقتصاد است.
در شرایطی که انتظارات تورمی و ریسکهای سیستماتیک در حال افزایش است، صاحبان پول در تلاش برای حفظ ارزش ریالی سرمایه خود هستند و به دنبال بازاری برای در امان ماندن از گزند تورم بوده که در این میان ارز و طلا عموماً مقصد نخست مردم بوده و همین موضوع به رشد قیمت در این بازارها می انجامد.
طبق تحلیل تکنیکال قیمت دلار تا چه قیمتی افزایش مییابد؟
دلار از انتهای سال ۹۶ و از قیمت ۳۸۰۰ تومان رشد بی وقفه ای را شروع کرده است و گویا قصد ایستادن هم ندارد. اگر به نمودار ۳ ماهه دلار نگاه کنیم، به نظر می رسد که دلار در یک الگوی دیامتریک بلند مدت صعودی قرار گرفته است. درحال حاضر در موج E و شاخه پنجم از این الگوی ۷ موجی قرار داریم؛ از نظر زمانی هر شاخه از آن تقریبا یکسال زمان برده است و مهمترین شاخصه این الگو تشابهات زمانی می باشد.
موج E دیامتریک تقریبا از شهریور ۱۴۰۱ آغاز شده و انتظار داریم در شرایط ایده آل تا شهریور ۱۴۰۲ نیز ادامه یابد. از نظر قیمتی نیز هدف ۷۲ تا ۹۲ هزار تومانی می تواند با توجه به کانال بندی نقطه انتهای این موج باشد. اما در کوتاه مدت ساختار این شاخه شبیه به یک زیگزاگ دوگانه می باشد که در حال نزدیک شدن به انتهای زیگزاگ اول می باشیم و محدوده ۵۷-۶۱ هزار تومان نقطه مناسبی برای انتهای آن می باشد.
لذا می توان انتظار داشت تا پایان ۱۴۰۱ دلار به محدوده ۵۸-۶۱ هزار تومان برسد و پس از آن برگشتی در قالب یک x موج داشته باشد. ایکس موج ها حداکثر می تواند ۶۱% موج قبلی را برگشت کنند (۴۰ هزار تومان) اما با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، تصور کاهش دلار به زیر ۴۵ هزار تومان بسیار بعید می باشد. پس از پایان موج E در حوالی۷۲-۹۲ هزار تومان در سال ۱۴۰۲، یک موج نزولی تقریباً یکساله تا حوالی ۶۰ هزار تومان خواهیم داشت و سپس یک رشد در قالب موج G داریم که می تواند دلار را تا ۲۸۰ هزار تومان نیز بالا ببرد.