تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
پس از تمام فراز و فرودهای قیمت دلار و عقبنشینی ۳۰ درصدی نرخ این ارز از سقف ۶۰ هزار تومانی، به نظر میرسد بازارهای موازی از جذابیت چندانی برخوردار نبوده و احتمالاً پتانسیلی برای رشد بیشتر در اختیار ندارند؛ در این میان بورس همچنان با سقف قبلی خود فاصله دارد.
فرصتها و چالشهای بورس در سال آینده چیست؟
طی چندماه گذشته شاهد روند صعودی بازار سرمایه بودیم که مهمترین عامل این اتفاق را میتوان افزایش قیمت دلار و عقب ماندگی بازار سهام نسبت به سایر بازارهای موازی برشمرد. بزرگترین ریسکی که در سال آتی ممکن است گریبانگیر بازار سرمایه شود، افزایش نرخ بهره و نرخ واقعی اوراق است. نمیتوان انکار کرد که این مهم، فشار زیادی به بازار سرمایه وارد میکند؛ علی رغم فرصتهای بازار سرمایه و عقبماندگی این بازار نسبت به تورم و بازارهای موازی، کارشناسان انتظار بازدهی عجیب را از بورس در سال آتی ندارند.
از سوی دیگر اما اتفاق مهمی برای بازار سهام افتاده است و دیگر عملاً خبری از دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی نیست و شرکتها با نرخ بالاتری دلار خود را به فروش میرسانند. همچنین احتمال اصلاح قیمتهای محصولات صنایع مختلف وجود دارد که این امر میتواند تاثیر مثبتی بر بهای تمام شده محصولات و افزایش سودآوری شرکتها داشته باشد.
تحلیل تکنیکال شاخص بورس در روزهای پایانی ۱۴۰۱
اگر به روند کوتاه مدت شاخص کل بورس توجه کنیم، به خوبی پیداست که این نمودار در کانالی صعودی در حال نوسان بوده که چندی پیش با برخورد به سقف این کانال، توانایی تداوم مسیر افزایش را از دست داد. با این حال، به نظر میرسد که شاخص بورس برای ادامه مسیر صعودی نیازمند پولبک به ناحیه ۱/۶۵۰ است. پس ازآن باید دید آیا میتواند با شکست ناحیه حمایتی خود در این محدوده به زیر سطح ۱/۶۰۰ برود یا به روند صعودی مجدداً بازمیگردد.