تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
بررسی تحولات قیمتی بازارهای مالی نشان میدهد بازار سهام ، یکهتاز بازدهی بازارها بوده و گوی سبقت را به آسانی از سایر رقبا ربوده است؛ شاخص کل بورس با فاصله بسیار زیاد از دیگر بازارها، در رده نخست بیشترین رشد ماهانه قرار گرفت.
انجماد بازار دلار بین دو کانال ۵۰ و ۵۱ هزار تومانی
بازار ارز از روزهای پایانی سال گذشته در وضعیت نزولی قرار گرفته و قیمت دلار وارد کریدور ۴۰ هزار تومانی شده بود. با این حال اما معاملات غیررسمی دلار در تعطیلات سال نو سبب شد قیمت دلار در پنجمین روز از فروردینماه روی قیمت ۵۱ هزار تومان بازگشایی شود. تحولات قیمتی تعطیلات، سبب شده بود برخی دلاریها نسبت به روند این ارز در ادامه راه، خوشبین شوند؛ با این حال اما آنچه دلار تا پایان فروردینماه تجربه کرد، تنها انجماد قیمت و سرگردانی بین دو کانال ۵۰ و ۵۱ هزار تومانی بود. به این ترتیب دلار بازار آزاد در پایان فروردینماه بازدهی منفی ۰.۷۱ درصدی را تجربه کرد و نتوانست در رقابت با سایر بازارها مثبت ظاهر شود.
بازار طلا و سکه از رونق افتاد
نوسان محدود دلار، بازار طلا و سکه را در فروردینماه از رونق انداخت. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در آخرین روز این ماه روی سطح دو میلیون و ۶۰۵ هزار تومانی نشست تا بازدهی یک ماهه ۰.۴۲ درصدی را ثبت کند. در این بازار، سکه امامی توانست کانال عوض کند و از قیمت ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آخرین روز سال ۱۴۰۱، به سطح ۳۱ میلیون و ۵۸۶ هزار تومانی در پایان فروردینماه رسید و توانست ۲.۵ درصد صعود کند.
اوجگیری بازار بورس پس از سه سال ریزشی
در میان بازارهای موازی، بازار سهام به دلیل نقدشوندگی بالا، پذیرش نقدینگی در مبالغ خرد و کلان، ارزندگی سهام شرکتها پس از اصلاح دو ساله و دورنمای رشد شرکتها، اصلیترین مقصد سرمایهگذاران در نخستین ماه سال جاری بوده و توانست در فروردین ۱۴۰۲ بهترین عملکرد را ثبت کند. بازدهی بورس در فروردین ماه به مثبت ۱۸.۵ درصد رسید. شاخص کل ۱۴ روز صعودی را پشت سر گذاشت و تنها ۳ روز نزول کرد.
بیشترین بازدهی بورس در فروردین ماه خبر از این موضوع دارد که مسیر جذب نقدینگی به بازار سهام همچنان ادامه داشته و این بازار به اولین مقصد سرمایهگذاران تبدیل شده است. با این حال اما انتظار میرود که این مسیر صعودی در ادامه با فراز و نشیبهایی نیز مواجه باشد؛ با توجه به پیش بینی کارشناسان از مسیر بازارها در سال جدید، به دلیل وجود محرکهای صعودی و تاثیرگذار، اعتقاد به برتری بورس دارند.
آشفته بازار خودرو آرام میشود؟
بازار خودرو در اولین فصل از سال ۱۴۰۲ با خبرهای ضد و نقیض و اظهار نظرهای متفاوتی از سمت نهادهای سیاستگذار روبرو بود که در نهایت به افزایش قیمت خودروها در بازار آزاد مواجه شد. اگرچه در این ماه در نهایت شاهد افزایش قیمت کارخانه محصولات خودروسازان بودیم اما به نظر میرسد که سیاستگذار نتوانسته است به هدف اصلی خود برسد و نتیجه نهایی به افزایش قیمتها در بازار آزاد منجر شد.
بازار خودرو به طور میانگین بازدهی ۱۲.۹ درصدی را در فروردین ماه به ثبت رساند؛ با افزایش فروش خودرو و طرح جدید برای واردات خودرو دست دوم، انتظار میرود قیمتها در اردیبهشت ماه کاهش یابد.