مدیریت بازار ارز توسط دولت، موجب نابسامانی قیمت دلار شده است

بازده

پیش بینی قیمت دلار
تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۱

پس از رکوردشکنی‌های اخیر دلار، حدوداً دو هفته ای‌ می‌شود که ترمز دلار کشیده شده و در حال رنج زنی است. برخی از فعالان بازار اعتقاد دارند که بازار برای انتخاب مسیر بعدی در کوتاه مدت، به خروج یا ماندن قیمت دلار در بازه ۳۴ هزار و ۸۰۰ الی ۳۵ هزار و۲۰۰ تومان، حساس خواهد بود.


چرا قیمت دلار نزولی شد؟

کارشناسان بر این باورند که اقدامات بازارساز مبنی بر فروش اوراق ارزی و افزایش عرضه ارز توانسته است تا حدی از قدرت نیروهای افزایشی بکاهد. فروش اوراق ارزی و اصلاح برخی نواقص آن، ممکن است که منجر به جذب بخشی از نقدینگی شود و به تبع آن، فشار کمتری به بازار ارز وارد شود. هرچند عده‌ای اعتقاد دارند که معامله گران تمایل زیادی ندارند که به سمت خرید اوراق ارزی بروند.

دلایل ریزش دلار


اختلاف دلار بازار و نیما جهش تورمی ایجاد می‌کند
تحلیلگران معتقدند که اگر اختلاف دلار آزاد و نیما کاهش پیدا نکند، همان مشکلاتی که در زمان وجود ارز ۴ هزار و۲۰۰ تومانی در اقتصاد به وجود آمد در اقتصاد تکرار خواهد شد. زیرا با افزایش تقاضای واردات و کاهش سو‌د صادرات، میزان تقاضای ارز افزایش می‌یابد در مقابل میزان عرضه ارز در اثر کاهش سود واردات کم می‌شود
.


سقوط آزاد دلار نزدیک است؟
حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازارهای مالی می‌گوید: تعداد زیاد دلار در بازار ارز کشور باعث شده دولت به هر سمتی بچرخد، تقاضای دلار در گروهی را تحریک کند. در حال حاضر قیمت دلار با توجه به روندهای تکنیکالی در سقف است؛ از سوی دیگر فضای مدیریت بازار توسط دولت و بانک مرکزی نوید کاهش قیمت را می‌دهند.

با این حال در شرایط فعلی اخباری در حوزه مذاکرات هسته‌ای برجام نمی‌شنویم. از طرفی ناآرامی‌های اجتماعی اخیر بر بازار ارز اثر سوئی دارد، ضمن اینکه عامل تورم را هم باید در نظر گرفت. دولت‌ها به جای دستکاری قیمت باید اجازه دهند نرخ افزایشی ارز نسبت به پول ملی با‌ روندی مطابق با ساختارها و چارچوب‌های اقتصادی و بازاری تعریف شود. تا زمانی که مولفه‌های اقتصادی کشور شکوفایی چندانی ندارد، سیر کاهشی ارزش پول ادامه خواهد داشت.



منبع 
فردای اقتصاد 
همفکران