تاریخ ۱۹ بهمن ۱۴۰۱
قیمت طلا طی هفتههای گذشته روند پرنوسانی را پشت سر گذاشته است. با بررسی قیمت طلا طی ۵ سال گذشته مشخص است که این بازار همواره با نوسانات دلار معامله شده است. اما گاهی به دلیل اعمال برخی سیاستها بر بازار ارز، طلا و سکه افزایشی بیشتر از دلار را تجربه کرده اند.
چرا در مقطع کنونی نباید طلا خرید؟
دولت همواره به صورت مستقیم و غیرمستقیم سعی در کنترل قیمتها دارد. در شرایط تورمی کنونی ارزپاشی دولت زیاد است و بعضاً با خبرسازی اعلام میکند سعی در کنترل بازار دارد و تا دلار مهار نشود کاهش قیمت در بازار طلا شدنی نیست. شکست قیمتها در بازار طلا منوط به کاهش تقاضا است. تشدید تقاضا به دلیل التهابها و نوسانات و تورمهایی است که در بازارهای داخلی وجود دارد.
زمانی هم خبرهای سیاسی و اقتصادی در سطح دنیا روی این موضوع اثر دارد مانند نوسان اونس جهانی طلا؛ اما در کشور ما نوسان بازار ارز روی بازار طلا و سکه اثرگذاری پررنگتری دارد. اونس جهانی پس از ناتوانی در عبور از مقاومت ۱۹۵۰ تا محدوده ۱۸۶۰ ریزش داشت که این اتفاق خبر خوبی برای بازار طلا و سکه است. از سوی دیگر، اگر بازار متشکل ارز و طلا به درستی عمل کند، بازار را تثبیت خواهد کرد.
پیش بینی قیمت طلا
دو پارامتر بر قیمت طلا در ایران تاثیرگذار است: قیمت دلار و قیمت انس جهانی. انس جهانی در کوارتر آخر صعودش، یعنی اگر یک مقدار دیگر صعود کند، حدوداً تا ۲۲۰۰ دلار، احتمالاً پس از آن ریزش خواهد داشت. از طرفی، قیمت دلار در پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۴۰ تا ۴۳ هزار تومان خواهد بود.
بنابراین، اگر الان طلا بخریم و نگهداری کنیم، تا ۳ ماه آینده، قیمت طلا رشد چندانی نخواهد داشت. قیمت دلار تا ۳ ماه آینده در همین محدوده باقی می ماند و انس جهانی نیز در پایان روند صعودی اش قرار دارد. بنابراین خرید طلا برای سرمایه گذاری گزینهی مناسبی نیست.
مطابق چارت زیر، روند نزولی طلا چند روزی است که آغاز شده و در مرحله اول تا ۱/۹۷۲ ( فیبوی ۷۸ درصد) کاهش خواهد یافت.