خریداران سکه برنده رالی بازارها در دی ماه بودند

بازده

بازدهی بازارهای مالی در دی ماه ۱۴۰۱
تاریخ ۱ بهمن ۱۴۰۱
در هفته اخیر بازارهای مالی و سرمایه‌ای تحت تاثیر اخبار بین‌المللی و تصمیمات پارلمان اروپا با جوی افزایشی همراه بود و احتمال کنار گذاشتن برجام روند بازارها را صعودی کرد
. در ماراتن بازدهی بازارها در اولین ماه فصل زمستان، سکه امامی بیشترین بازدهی را داشت.


آغاز مجدد جهش قیمت دلار 
موج تورمی که از ابتدای آذر ماه آغاز شده و هم‌چنان ادامه دارد صعود بازارهای مالی را به همراه داشته است. قیمت دلار در بازار آزاد در آخرین روز دی ماه وارد کانال ۴۴ هزار تومان شد تا بازدهی ۹ درصدی را برای دلار به همراه داشته باشد. تیغ دلار با شمشیر تصمیمات روزهای گذشته پارلمان اروپا تیزتر شده و ایران در تنگنای مسائل بین‌المللی و تورم‌های داخلی گرفتار شده است، اما به نظر نمی‌رسد قصد داشته باشد با سیاستی دوستانه و موضعی نرم به مدیریت اوضاع بپردازد
.

برخی کارشناسان بازار معتقدند سیگنال‌های مثبت تنها در کوتاه‌مدت اثرگذار است و قیمت دلار متاثر از نقدینگی و تورم داخلی، در مسیر صعودی قرار گرفته است. به نظر می‌رسد سیگنال‌های خبری، دیگر تاثیری در پایین‌ آوردن قیمت ندارد و بازار ارز، چشم‌انتظار اخباری واقعی و با اثرپذیری بالاست؛ تا دست پایین را بگیرد.


بی توجهی سکه و طلا به قیمت دلار
قیمت طلا و سکه در برخی روزهای آذر ماه بدون توجه به روند کاهشی محدود قیمت دلار روند افزایشی داشت و بسیاری از کارشناسان افزایشی انتظارات تورمی و کاهش عرضه سکه را عامل افزایش قیمت طلا و سکه در بازار می‌‌دانستند
.

بازدهی بازار طلا در دی ماه با ۱۳.۸ درصد بوده است. سکه نیز در این مدت ۲۸ درصد بازدهی را ثبت کرد. در هفته‌ای که پشت سر گذاشتیم افزایش قیمت سکه در بازار در برخی ساعات در قطعات سکه امامی و بهار به بیش از یک میلیون تومان نیز می‌رسید.

رشد افسارگسیخته قیمت طلا و سکه در دی ماه حتی با پیش فروش ذخایر طلای کشور نیز کاهش نیافت. از طرح عرضه ربع سکه در بورس کالا استقبال نشد و دولت همچنان قصد دارد سایر قطعات سکه را با همان شیوه ربع‌ سکه‌ها به فروش برساند.


ورود شاخص بورس به کانال ۱/۷۰۰ واحدی
پرونده بازار سهام در نخستین ماه فصل سرد سال با ثبت رشد ۱۲/۹ درصدی شاخص کل و رسیدن این نماگر به بیشترین سطح از ۲۹ شهریور ماه ۹۹ بسته شد. به این ترتیب دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در آستانه ورود مجدد به ابرکانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد قرار گرفت تا امید به رسیدن این نماگر به سقف‌های تاریخی افزایش یابد.

به این ترتیب قرعه سبزترین ماه سال و بیشترین افزایش ارتفاع شاخص کل از مرداد ۱۴۰۰ از آن بورس دی‌ماه شد.


کاهش قیمت خودرو با عرضه در بورس کالا
در بازار خودرو نیز شاهد رشد قیمت
۶ درصدی خودروهایی داخلی و افزایش ۷.۵ درصدی قیمت خودروهای چینی بودیم تا شاخص قیمت خودرو نیز اولین ماه زمستان را با رشد ۹.۱ درصدی به پایان برساند. رالی اخیر قیمت دلار و عدم خوش‌بینی مردم به واردات خودروهای ارزان‌قیمت، اصلی‌ترین دلایل رکوردشکنی اسکناس آمریکایی به شمار می‌رود که خود را در رشد عجیب تعداد شرکت‌کنندگان در قرعه‌کشی جدید ایران خودرو نیز نشان داد. در طرح فروش فوق‌العاده محصولات ایران‌خودرو از ۱۷ دی آغاز و تا ۲۵ دی ادامه داشت، بیش از ۱۱ میلیون نفر برای عرضه ۲۰ هزار دستگاه ثبت‌نام کردند که رکورد ثبت تقاضا در قرعه‌کشی خودرو را شکست.

هرچند روند عرضه خودرو در بورس کالا اتفاق امیدوارکننده‌ای بود اما با مخالفت‌های فراوانی روبه رو شد. اگر این شیوه فروش ادامه یابد باتوجه به کاهش قیمت‌ها نسبت به بازار آزاد امکان تثبیت قیمت‌ها در سطوح کنونی هست چراکه با رشد فزاینده تورم احتمال کاهش قیمت‌ها بسیار بعید به نظر می‌رسد.

بازدهی بازارها