سکه در صدر بازدهی بازارها در بهمن ماه قرار گرفت

بازده

بازدهی بازارهای مالی
تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۱

انتظارات تورمی در ماه میانی زمستان اثر خود را بر بازارها به جای گذاشت. دلار و سکه سقف‌های جدید را ثبت کردند و قیمت خودروها نیز به سطوح بی‌سابقه‌ای دست یافت. با این حال سهامداران در این ماه با چالش‌هایی دست و پنجه نرم کردند که نتیجه آن خروج سرمایه از جریان بازار سهام بود.

بازارها همواره نسبت به وقایع پیش‌نگر بوده و به اصطلاح فعالین مالی، سرمایه‌گذاران آینده را خریداری می‌کنند. از این رو می‌توان با رصد حال و هوای فعلی بازارها، به وضوح آینده را دید و جهت‌یابی کرد. بالا بودن انتظارات تورمی را می‌توان اصلی‌ترین منشا تکاپوی صاحبان پول و رشد قیمت دارایی‌ها عنوان کرد. به نظر می‌رسد صاحبان سرمایه انتظار ندارند که در آینده نزدیک تورم مسیری کاهشی را در پیش بگیرد و همین عامل رشد دسته‌جمعی و یکپارچه بازارها در ماه‌های گذشته به شمار می‌رود.


قیمت دلار هر روز بالاتر از روز قبل
تلاطم وضعیت اقتصادی کشور و همزمان با آن افزایش ریسک‌های ناشی از اعمال تحریم‌های جدید و در عین حال سیاستگذاری ناکارآمد در جهت کنترل نرخ ارز سبب شد تا در این ماه شاهد افزایش تب تقاضا در بازار ارز باشیم
. قیمت دلار در بهمن ماه توانست رشد بیش از ۱۴ درصدی را تجربه کند. کارشناسان بر این باورند که بدون تحول چشمگیر، کنترل قیمت دلار برای بانک مرکزی کاری دشوار و پرهزینه خواهد بود که در نهایت نیز پایدار نمی‌ماند.


خرید سکه‌ بهترین‌‌ سرمایه‌گذاری‌ در بهمن‌ماه
هر قطعه سکه امامی در روز پایانی بهمن برای دقایقی تا
۲۹ میلیون تومان رسید و در نهایت با کمی عقب‌نشینی ۲۸ میلیون و ۹۵۴ هزار تومان قیمت خورد تا در این ماه به رشد ۲۱.۷ درصد دست یافته و صدرنشین شود. با این نرخ حباب سکه ۸ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان محاسبه شد. این اتفاق برای طلا نیز رخ داد و بازدهی ۱۵ درصدی را ثبت نمود. این روند صعودی در حالی رقم خورد که در بازارهای جهانی شاهد کاهش قیمت انس طلا بودیم اما رشد نرخ دلار، زمینه‌های لازم برای افزایش قیمت طلا و سکه را فراهم کرد. 


باخت بازار بورس از سایر بازارهای موازی
شاخص کل بورس تهران یازدهمین ماه سال را با افت بیش از
۹ درصدی به پایان رساند و با عقب‌گرد یک کانالی، در نهایت به محدوده یک میلیون و ۵۳۳ هزار واحدی نزول کرد. تا پایان دی ماه رشدهای متوالی ماهانه در کارنامه بورس تهران ثبت شده بود اما در بهمن‌ماه ورق بازار برگشت و پس از دست و پنجه نرم کردن با چالش‌های چندگانه، رنگی قرمز بر تابلوی معاملات سهام نشست.
همواره با شدت گرفتن ریسک دادوستد در بازار سهام، شاهد خروج سرمایه‌های ریسک‌گریز از این بازار، به سمت سایر بازارهای موازی برای سرمایه‌گذاری بودیم. شاخص‌سازی و دستکاری قیمت‌ها در بازار، سرمایه گذاران را دل‌سرد نموده و سرمایه‌ها را 
به سمت مقاصد سفته‌بازی سوق داد.


رکوردشکنی قیمت‌ها در بازار خودرو
رالی اخیر قیمت دلار و عدم خوش‌بینی مردم به واردات خودروهای ارزان‌قیمت، از اصلی‌ترین دلایل رکوردشکنی در بازار خودرو به شمار می‌رود. در این میان خودروهای داخلی
۱۳.۶۸ درصد گران‌تر شدند و خودروهای چینی نیز با رشد ۱۲.۷۴ درصدی همراه شدند.
به‌ نظر می‌رسد روند قیمتی صعودی خودرو تا پایان سال همچنان ادامه یابد. البته همه چیز به تصمیمات آتی سیاست‌گذار در خصوص آزادسازی واردات، حذف تعرفه و البته تداوم عرضه خودروهای پرتیراژ با حجم بالاتر در بورس کالا دارد. زیرا تا زمانی که میزان عرضه و تقاضا در این بازار به تعادل نرسد و شرایط اقتصادی و تورمی ثبات لازم را نداشته باشند، التهاب بازار خودرو امری طبیعی است. ضمن آنکه اغلب کارشناسان این حوزه بر این باورند که در صورت تداوم شرایط موجود، روند افزایشی خودرو با رشد تقاضا در شب عید با شتاب بیشتری طی شود.

بررسی بازارهای مالی